Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2015 12:00 - превръщането на "боклука" в "ресурс"
Автор: valchonski Категория: Политика   
Прочетен: 1960 Коментари: 2 Гласове:
0



 За този си пост най-вероятно ще отнеса много критика, но това за мен би означавало, че съм на прав път.
Ще засегна проблема за ромското малцинство, една от най-наболелите теми в обществото. За повечето хора ром(циганин) е човек без всякакви задължения и човек ползващ се с всички права, ниско образован, или напълно неграмотен, изхранващ десет членното си семейство ровейки по кофите, просейки и крадейки. За жалост това определение се отнася за по-голямата част от това малцинство, но има нещо, което е невидимо за човешкото око и това нещо е факта, че ромското малцинство съвсем целенасочено се поддържа бедно и неграмотно. Всички онези програми за интеграция на ромите се изпълняват на хартия, защото те са удобни такива. Както вече споменах в предишен мой пост, че това е един от инструментите чрез, които сегашните политици се запазват вътре във властта. Или с други думи в случая един беден и ниско образован ром би продал гласа си за 50 лева и като се вземе предвид колко бързо нараства ромското малцинство то се превръща в ниско платен електорат.
Моите идеи за справяне с проблема може да се видят малко или много крайни, на повечето хора, на други биха се видели неефективни, или дори смешни и все пак идеите ми за справяне с проблема с ромското население са следните:

1. Изготвяне на закон, който да ограничи раждаемостта при ромите до три деца. Подобно на закона в Китай, който ограничава раждаемостта до едно дете на семейство, но в случая отнасящ се само за ромите. Това звучи наистина крайно, но защо е необходимо? В макар, че този закон би се гласяло, че позволения брой деца е до три, това по никакъв начин не забранява да имат четери, пет, или десет деца, просто помощите, които се получават за всяко едно дете, при ромите ще се получават за първите три. Това е необходимо не толкова заради нарасващия брой ромско население, което с това темпо, ще превърне българското в малцинство, а защото социалната система е пред колабс, поради невъзможността да изплаща тези помощи още повече, че почти всички роми не плащат данъци.

2. Изготвяне на закон, който да гласи, че е необходимо всеки гражданин на Република България да плаща своите данъчни задължения, за да получава полагащите му се помощи. Тук искам да уточни две неща. Първо това наистина трябва да се отнася за всички живеещи в България, поставям го в този пост, защото, както вече споменах по-голямата част от ромското население не дава и стотинка за данъци, здравни осигуровки, ток и други. Затова всеки първо трябва да даде за да може, когато му се наложи да получи.
Второ хората биха ме попитали "ами как социално слабите и трайно безработните ще получават помощи при това положение, като те нямат пари да си купят хляб, какво ли остава за данъци?"; имам отговор за този въпрос, но ще го дам в следващ мой пост, засягащ други проблеми.

3. Закон задължаващ абсолютно всички ромски деца да посещават училище, с изключително строги санкции при неспазване. Най-ефективния начин за справяне с бедността при ромите е техните деца да се образоват, но не това е основната цел. Основната цел на това да се образоват ромите е, те да бъдат извадени от ролята им на ниско образован платен електорат, чрез образование те да могат да трезво да размишлят над това, кое е добро за тях самите като личности, кое е добро за тях като общност, да знаят какво губят като продават гласа си и какво печелят като дадат гласа си за избрана след размисъл от тях партия или личност.
Напълно осъзнавам, че тези мерки звучат крайни, трудно изпълними и дори невъзможни, докато пишех и за момент не си помислих, че биха могли да сработят на мига, необходимо е време и усилия, но вярвам, че нещата ще се случат стига да има хора, които да не се страхуват да се нагърбят с тези задачи.



Гласувай:
0



1. momchil - Точка 1 е излишна. Трябва да се пр...
23.01.2015 16:41
Точка 1 е излишна. Трябва да се премахнат детските за всички и със спестената сума да се намалят данъците или осигуровките.
Точка 3 също е проблематична. По новините показваха ромчета ходещи на училище, които казват защо да учим след като можем да получаваме помощи за безработни. При такава нагласа няма никаква полза от образованието.
цитирай
2. valchonski - Както вече съм споменал...
23.01.2015 18:41
Както вече съм споменал в огромна степен ромите се поддържат такива с чисто политически цели от политиците, пък и ако целта ми беше да се "разправим" с тях просто щях да изготвя план за клане. Аз лично познавам роми, които работят плащат данъци и дори един, който работи на две места защото има болно дете за, което са нужни пари за лечение и вместо да го захвърли както биха направили повечето от този етнос той и семейството му се борят, иска ми се всички да са такива, затова изказвам идеи. Благодаря все пак за изразеното мнение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: valchonski
Категория: Политика
Прочетен: 13085
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031